Населення в Індії активно скуповує золото

Неділя, 28 квітня 2013, 12:03

Покупці відзначають, що чекали подальшого падіння цін, а після того як цін почали рости, вирішили, що прийшов час для покупок. Всього за два дні вартість золота впала на 14% на 16 квітня. Але високий рівень попиту призвів до того, що цін зросли на 12%.

Партнер Bherumal Shamandas Рамеш Пахладжані сказав, що покупці поспішають купити, поки ціни не виросли ще сильніше, а попит був такий же сильний, як і минулого тижня, пишуть "Вести".

Продавці кажуть, що на початку тижня шикувалися черги, щоб купити золоті монети і злитки. Зараз попит зменшився, але обсяг продажів буде залишатися високим до Акшая-тритій. Цей день випадає в цьому році на 13 травня і вважається в Індії традиційним днем для покупки дорогоцінних металів.

Зазвичай індуси активно купують золото під час свят і сезонів весіль.

Реклама:

При цьому населення в Індії також вважає золото хорошим інструментом для довгострокових інвестицій, тому роздрібні інвестори в цій країні будуть завжди активні, особливо після зниження цін.

Денні продажу ювелірних виробів, монет і злитків в Індії становлять близько 4 тонн порівняно з нормальним рівнем в 2-2,5 тонни. В UBS відзначають, що фізичні постачання золота до Індії вже підійшли до максимального рівня з 2008 р., а за даними Standard Chartered, поставки минулого тижня перевищили минулий рекорд на 20%.

Аналітики констатують, що за останні 15 днів попит на золото в Індії був екстраординарним, а обсяг продажів у квітні був значно вище, ніж минулого року, але зараз попит буде зменшуватися, так як ціни почали зростати.

Примітно, що аналогічна ситуація характерна не тільки для Індії. Вироби з золота, зокрема золоті монети, активно купували в США, Китаї та Австралії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!