Україна повинна посилити контроль за якістю продукції - Фірташ

Субота, 27 квітня 2013, 12:20

Україна повинна підвищити вимоги до якості імпортованої і виробленої в країні продукції.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ у Кіровограді під час зустрічі з керівниками та власниками понад 100 підприємств регіону, передає "УНІАН".

"Україна повинна посилити контроль за якістю продукції, в першу чергу, продовольства. Ми повинні розуміти, які продукти надходять у продаж, як вони впливають на здоров'я людей. Це стосується й імпорту, і продукції, яка виробляється в Україні", - сказав Фірташ.

Глава ФРУ зазначив, що система контролю за якістю ввезеної продукції фактично не діє. Україна визнає сертифікати якості, що видаються в інших країнах, і не проводить перевірку товарів що завозяться.

Реклама:

Для розробки вимог до якості продукції при Федерації роботодавців створено Комітет технічного регулювання, до складу якого входять представники галузевих організацій роботодавців та представники уряду.

"Завдання комітету - створити систему технічного регулювання якості та безпеки продукції, яка ввозиться і продається в Україні. Ця система дозволить не тільки захиститися від неякісного імпорту, а й підняти планку за якістю для внутрішніх виробників", - пояснив Фірташ.

За його словами, якщо українські виробники підвищать якість виробленої продукції, то стануть більш конкурентоспроможними і зможуть підсилити позиції на внутрішньому і зовнішньому ринках.

"Щоб посилитися на зовнішніх ринках, українські виробники повинні підняти якість", - підкреслив Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!