"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Sony вперше за 5 років закінчила рік з прибутком

Субота, 27 квітня 2013, 10:52

За підсумками фіскального року, що закінчився 31 березня, японська компанія Sony отримала чистий прибуток у розмірі 40 млрд ієн.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії, з посиланням Bloomberg передає "Лента.ру".

Sony стала прибутковою вперше за п'ять років. Роком раніше збиток найбільшого виробника телевізорів у Японії становив більше 450 млрд ієн.

Результат Sony не став несподіваним для інвесторів. За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, чистий прибуток повинен була сягнути 43,3 млрд ієн.

Реклама:

Прибуток Sony, яка продовжує втрачати гроші на виробництві телевізорів і мобільних телефонів, пов'язаний з розпродажем частини активів (у першу чергу, нерухомості в США і Японії), а також з падінням курсу ієни, що дозволяє отримати більше коштів від експорту.

Тим не менш, загальна виручка компанії збільшилася лише на 4,7% до 6,8 трильйона ієн.

Sony, так само як і інші виробники техніки в Японії, в останні роки опинилася в складному становищі через зростання курсу ієни, скорочення експорту і зміни світового споживання.

Так, японські виробники стільникових телефонів практично програли конкуренцію Apple і Samsung, через що змушені були в терміновому порядку розробляти програми реорганізації.

Депозитарні розписки на акції Sony в США за останні п'ять років впали більш ніж на 60%.

При цьому з початку року цінні папери зросли на 56%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!