Facebook купує мережевий сервіс Parse

П'ятниця, 26 квітня 2013, 18:07

Компанія Facebook набуває мережевий сервіс Parsе.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Згідно з повідомленням, за допомогою Parse програмісти можуть створювати мобільні додатки під iOS, Android, Windows і HTML5.

"Про придбання соціальна мережа оголосила в четвер у другій половині дня, вартість покупки не розголошується, але заявляється, що всі поточні розробки Parse будуть продовжені", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Згідно з даними ресурсу TechCrunch, вартість операції склала 85 млн доларів, проте офіційно ці відомості не підтверджуються.

"Зробивши Parse частиною The Facebook Platform, ми хочемо надати розробникам нові можливості по швидкому створенню додатків під різноманітні мобільні пристрої та операційні системи... Parse робить можливим для розробників роботу з рідними для мов і платформ об'єктами, спрощуючи роботу зі сховищами даних, управлінням інформацією та іншими речами. Такий підхід усуває необхідність підтримки складної клієнт-серверної архітектури і дозволяє зосередитися на можливостях програми, а не на його реалізації", - говорить Даг Парді, директор по продуктах Facebook.

Компанія Parse була заснована два роки тому, за цей час за допомогою її технологій були створені тисячі програм, включаючи розробки відомих брендів. Генеральний директор Parse Ілля Сухар, каже, що їх розробками користувалися Cisco, Deloitte, Food Network та інші.

Раніше Parse привернула від інвесторів близько 7 млн ​​доларів. У компанію інвестували фонди Ignition Partners, Google Ventures, SV Angel, Menlo Ventures та інші.

Незалежні аналітики вважають, що технології Parse будуть багато в чому спрямовані на розвиток недавно анонсованого мобільного середовища Facebook Home.

У самій Facebook говорять, що обов'язково будуть підтримувати всі бекенд-сервіси купленої компанії, щоб поточні клієнти могли продовжувати працювати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: