Прибуток Chevron впав на 4,5%

П'ятниця, 26 квітня 2013, 16:56

Третя за величиною капіталізації нафтова компанія в світі Chevron Corp. зафіксувала падіння чистого прибутку в першому кварталі 2013 року 4,5%.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, у січні-березні чистий прибуток склав 6,18 млрд доларів, або 3,18 доларів з розрахунку на акцію, у порівнянні з 6,47 млрд доларів, або 3,27 долара на акцію, отриманими за аналогічний період 2012 року.

Квартальна виручка скоротилася на 6,4% - до 56,82 млрд доларів.

Реклама:

Аналітики, опитані FactSet, оцінювали в середньому прибуток компанії на рівні 3,08 долара на акцію при виручці в 67,73 млрд доларів.

Прибуток Chevron у сфері upstream (геологорозвідка і видобуток) в минулому кварталі впав до 5,916 млрд доларів з 6,171 млрд доларів роком раніше.

Як повідомлялося, угоду про розподіл продукції з американською компанією Chevron із видобутку сланцевого газу на заході України можуть підписати до 1 червня 2013 року за умови позитивного рішення обласних рад.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Для цього "Надра України" і "СПК-геосервіс" утворили компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!