Мінрегіон хоче залучити 1,5 мільярда євро на модернізацію ЖКГ

П'ятниця, 26 квітня 2013, 15:45

Мінрегіон відпрацьовує з міжнародними банками питання залучення 1,5 млрд євро на модернізацію підприємств житлово-комунального господарства.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає "УНІАН".

"Будівництво запрацює тільки тоді, коли буде реальний замовник, який буде мати кошти, у якого буде можливість ці кошти вкладати в будівництво, оновлення, модернізацію. Тому дуже важливою складовою є завдання... поставлене президентом Віктором Януковичем, з модернізації житлово-комунального господарства", - сказав міністр.

За оцінками експертів, ємність цього ринку становить 400-600 млрд гривень.

Реклама:

"Ми відпрацьовуємо зараз можливість залучення коштів зі Світовим банком, з Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку. Той пакет, який ми напрацювали протягом трьох місяців, складає близько 1,5 млрд євро... Це кошти, які потрібно буде вкласти в модернізацію, заміну застарілого обладнання", - зазначив Темник.

Зокрема, за два роки на житлово-комунальне господарство планується направити 22 млрд гривень.

"22 млрд гривень за два роки планується направити на житлово-комунальне господарство. Це ті кошти, які повинні взяти підприємства житлово-комунального господарства, повинні скласти бізнес-плани, зробити проекти. У міністерстві працює спеціальне підприємство, яке допоможе містам, в яких немає відповідних фахівців, щоб працювати на рівні Світового банку, скласти бізнес-плани, щоб взяти кредити", - сказав глава Мінрегіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: