Уряд планує реформувати "Нафтогаз" до кінця 2014 року

П'ятниця, 26 квітня 2013, 15:09

Уряд України планує завершити реформування НАК "Нафтогаз України" до кінця 2014 року.

Про це йдеться у проспекті емісії суверенних євробондів, підготовленому Міністерством фінансів, передає "УНІАН".

"До кінця 2014 року Україна повинна завершити реструктуризацію "Нафтогазe", впровадити нову модель використання газорозподільних мереж природного газу і приступити до реалізації програми модернізації нафтової і газової транзитних систем", - йдеться в документі.

Також в документі зазначається, що відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 24 березня 2011 року, була сформована робоча група з реструктуризації "Нафтогазу" і в даний час вона займається підготовкою конкурсу із залучення консультантів з реструктуризації "Нафтогазу", а також підготовкою до лістингу на зарубіжних фондових біржах.

Реклама:

Згідно з документом, до кінця 2014 року також планується запровадити європейські стандарти якості для нафтопродуктів і зробити модернізацію виробничих потужностей нафтопереробних заводів.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" підписала договір з ТОВ "Ернст енд Янг" на розробку програми реформування держхолдингу.

Угода вартістю 9,995 млн гривень (з ПДВ) підписано сторонами 15 лютого 2013 року. На виконання робіт відводиться 150 календарних днів з моменту підписання угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: