"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Табачник у чотири рази багатший за Азарова, ще й узяв допомогу

П'ятниця, 26 квітня 2013, 15:01

Дмитро Табачник, Володимир Козак та Олександр Клименко задекларували за минулий рік більше мільйона гривень доходу.

Декларації про доходи оприлюднили тільки 11 з 24 членів уряду, пише "Тиждень".

Так, міністр освіти Табачник задекларував 2,7 мільйона гривень. Більшу частину його доходів становив дохід від відчуження майна – 1,8 мільйона.

Міністр інфраструктури Козак отримав 2,03 мільйона гривень доходів.

Реклама:

У свою чергу міністр доходів і зборів Клименко задекларував 1,3 мільйона, із них дивіденди і відсотки - 850 тисяч гривень.

Міністр фінансів Юрій Колобов задекларував 822 тисяч гривень.

Прем'єр Микола Азаров отримав 614,8 тисяч гривень доходів, більшу частину яких склала зарплата – 444,7 тисяч гривень.

Віце-прем’єр Костянтин Грищенко задекларував 303,6 тисяч гривень, міністр Кабміну Олена Лукаш - 231 тисяч та міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов - 207,7 тисяч.

Схожі статки задекларували міністр закордонних справ Леонід Кожара(197 тисяч), міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін (183 тисяч), міністр соцполітики Наталія Королевська (163 тисяч) та міністр енергетики Едуард Ставицький (123 тисяч гривень).

У свою чергу журнал "Кореспондент" також проаналізував декларації про доходи державних чиновників, пише у блозі журналістка Кристина Бердинських.

Шестеро міністрів і співробітників адміністрації президента отримали матдопомогу на оздоровлення у 2012 році: заступник глави АП Олег Рафальський, (43,75 тисяч гривень), радник президента Андрій Гончарук (28,54 тисячі), радник президента Юрій Богуцький (21,77 тисяч), радник президента Марина Ставнійчук (21,58 тисяч), віце-прем'єрКостянтин Грищенко (21,5 тисячу) та міністр освіти Дмитро Табачник(6,1 тисяч).

Торік Арбузов, будучи главою Нацбанку, отримав на оздоровлення матдопомогу у розмірі 100 тисяч гривень, Раїса Богатирьова - 33,6 тисяч,Олександр Лавринович - 38,9 тисяч. Чи брали вони держкошти на поправку здоров'я в 2012-му, поки невідомо.

Минулого року лише два міністра приховали інформацію про свої доходи, а у цьому році не опублікували декларації 8 членів Кабміну: перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, віце-прем'єри Юрій Бойко та Олександр Вілкул, міністр аграрної промисловості та продовольства Микола Присяжнюк, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, міністр промполітики Михайло Короленко та міністр юстиції Олександр Лавринович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!