Влада забрала у бютівця землю біля моря

П'ятниця, 26 квітня 2013, 14:54

Суд залишив в оренді товариства "Отдих" 49,72 га земель колишнього державного заводу "Славне", що знаходяться безпосередньо біля регіонального ландшафтного парку "Бакальське озеро" у Криму.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 16 квітня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, державний племінний завод "Славне" отримав держакт на право постійного користування землями загальною площею 9,64 тис га у 1998 році.

У 2000 році наказом Фонду держмайна завод було перетворено на ВАТ "Племінний завод "Славне", яке 2006 року уклало із Роздольненською райдержадміністрацією договір оренди цих земель.

Реклама:

У 2011 році Роздольненська РДА видала фактично таке ж розпорядження, але з трохи іншим формулюванням: було зменшено строк оренди цих же 49,72 га "Отдиху" до 45 років, а також зазначено інший код земель.

Завод "Славне" знову оскаржив дане розпорядження і укладений на його основі договір оренди, однак отримав відмову судів усіх трьох інстанцій. Вони вказали, що завод не має ніякого відношення до даної ділянки, оскільки в нього відсутній держакт, відтак не доведено порушення його прав.

За даними ЗМІ дані 49,72 га землі знаходяться в 700 метрах від моря і вони не придатні для садівництва. Натомість тут планують побудувати елітне котеджне містечко.

Директором садівницького товариства "Отдих", до складу якого входить 21 особа, є Валерій Єлісєєв. Він також є співвласником громадської організації "Право кожного".

Крім того, він входить до складу громадської ради Роздольненської РДА.

Головою Роздольненської РДА у 2005-2009 роках був Володимир Тараторін, який з 2010 року працює заступником міського голови Кременчука Олега Бабаєва.

Протягом 2010-2012 років райдержадміністрацію очолював брат колишнього міністра аграрної політики АРК Павла Акімова Сергій Акімов, який з 2005-го по 2010-й був головою Роздольненської районної ради, а нині - депутат Верховної ради АРК від ПР.

Павло Акімов, який раніше теж раніше очолював Роздольненську РДА, нині є депутатом Роздольненської райради від ПР, а його син Євген Акімов є головою Чернишівської сільради Роздольненського району.

Директором ВАТ "Племінний завод "Славне" з 2006 є Сергій Вовкодавець (член партії "Батьківщина"). 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: