У "Київенерго" розповіли, кому виплатять мільйонні дивіденди

Четвер, 25 квітня 2013, 20:13

ПАТ "Київенерго" виплатить 178,3 млн гривень дивідендів НАК "Енергетична компанія України" (володіє 25% акцій компанії) та 18,6 млн гривень міноритарним акціонерами компанії.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Київенерго" планує звернутися за фінансовою допомогою до основного акціонера ТОВ "ДТЕК" для виплати дивідендів державному та міноритарним акціонерам", - сказано у повідомленні.

У компанії повідомили, що головний приватний акціонер - компанія ДТЕК - розгляне можливість відтермінувати виплату дивідендів, приймаючи до уваги, що раніше "Київенерго" звернулася до ДТЕК за фінансовою допомогою на реалізацію масштабних проектів з реконструкції та модернізації енергетичного комплексу столиці.

Реклама:

"Менеджмент компанії ДТЕК орієнтований виключно на розвиток та зростання ефективності підприємств енергохолдингу шляхом здійснення капітальних вкладень згідно з інвестиційною програмою кожного з підприємств", - сказав гендиректор компанії Олександр Фоменко.

Як повідомлялося, раніше прес-служба компанії заявила, що "Київенерго" виплатить 713 млн гривень дивідендів за 2012 рік.

Як відомо, енергохолдинг "ДТЕК" олігарха Ріната Ахметова володіє 72,4% акцій "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!