"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Частка іпотеки в структурі нових кредитів не перевищує 1%

Четвер, 25 квітня 2013, 18:34 -

Частка іпотеки в структурі нових кредитів, наданих банківськими установами впродовж січня-лютого 2013 року, не перевищує 1%.

Про це повідомили у Незалежній асоціації банків України.

За даними експертів, у І кварталі 2013 року за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів з держбюджету було виділено 50 млн гривень (100% від обсягу, запланованого на перший квартал).

"Всього на 2013 рік в бюджет закладено фінансування цього напряму в розмірі 300 млн гривень (приблизно такий обсяг кредитів було надано за цією програмою і в 2012 році)", - повідомили у асоціації.

Реклама:

Експерти вважають, що іпотека поки розвивається дуже стримано, в тому числі у зв’язку з достатньо високими відсотковими ставками.

"За статистикою НБУ, частка іпотеки в структурі нових кредитів, наданих банківськими установами впродовж січня-лютого 2013 року, не перевищує 1% (за результатами 2012 року цей показник становив 3,9%)", - зазначили банкіри.

За їхніми даними, на початок березня 2013 року питома вага іпотечних кредитів у роздрібному кредитному портфелі банківського сектору України становила 32%, а середня ставка за іпотечними кредитами, наданими впродовж лютого в нацвалюті, становила 19% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: