Російсько-казахстанський банк хоче інвестувати в Україну

Четвер, 25 квітня 2013, 17:34

Євразійський банк розвитку готовий інвестувати в українську економіку.

Глава Мінекономрозвитку Ігор Прасолов зустрівся із представниками цієї міжнародної фінансової організації, які запропонували започаткувати співпрацю щодо спільної реалізації проектів на території України, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"У нашій країні започатковано реалізацію держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Відтак, у нас є багато проектів у рамках цієї програми, які потребують інвестицій", - сказав він.

Представники Євразійського банку зазначили, що інвестиційний портфель установи становить 4,7 млрд доларів.

Реклама:

"Лімітів немає, чим більше проектів - тим краще. Оскільки банк задумувався як фінансовий інструмент інтеграції, для нас найголовніший критерій - це інтеграційний ефект. Якщо цей проект працює на збільшення взаємних інвестицій і торговельних потоків - він отримує найвищий бал", - сказали представники банку.

За словами Прасолова, мова йде не про членство, а про укладання з ЄАБР угоди про перебування.

Як повідомлялося, нещодавно у Євразійському банку розвитку заявили, що якщо Україна приєднається до Митного союзу, то до 2030 року її економіка зросте на 6%, а ціна на газ впаде більш ніж удвічі.

Як відомо, Євразійський банк розвитку - регіональний банк розвитку, заснований Російською Федерацією і Республікою Казахстан в 2006 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!