Місце під будівництво торгового центру на Поштовій віддали людям Януковича

Четвер, 25 квітня 2013, 13:56

ТОВ "Хенсфорд-Україна", якому у березні цього року київська влада дозволила будувати торговий центр на Поштовій площі, пов’язана зі структурами з оточення президента.

Про це пише Максим Опанасенко на сайті "Свідомо".

За даними витягу з держреєстру, ТОВ "Хенсфорд-Україна" засноване на початку лютого цього року британською компанією - "Хенсфорд Імпекс ЛЛП", яка внесла до статутного фонду української фірми 80 млн гривень. Директором ТОВ "Хенсфорд-Україна" є Марина Ткаченко.

Як пише автор, "Хенсфорд Імпекс ЛЛП" володіє ще однією київської фірмою - ТОВ "Віас Груп", яка зареєстрована в Броварах, на вул. Кірова, 90, кв. 16. За цією адресою зареєстровані ще три компанії: ТОВ "СПС-Груп", ТОВ "Дом Лесника" і ТОВ "Енерго Сім".

Реклама:

"Через "СПС-груп" родина президента Віктора Януковича контролює фінансові потоки на "Укрзалізниці",- пише автор.

Перша, за даними журналістів "Української правди", постачала двері з ливанського кедру за 64 тисячі доларів для резиденції президента в Межигір’ї. Також компанія раніше володіла 20% статутного капіталу фірми "Лемтранс", котра з жовтня 2012-го перейшла під керівництво "СКМ" Ріната Ахметова.

ТОВ "Дом Лесника" володіє мисливською резиденцією президента в Сухолуччі.

Керівником ТОВ "Енерго Сім" є Марина Пелих - дружина керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Як відзначає видання, це подружжя вже відоме "заходом" в приміщення басейну "Водник" на Подолі і Будинку вчителя в центрі міста за подібними схемами".

"Різниця тільки в тому, що дві історичні будівлі були передані різним ТОВ, пов’язаним з Кравцем, голосами депутатів Київради. А Поштову "здав" своїм підписом особисто голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов", - зазначив журналіст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: