Затримка фінансування "Охматдиту" не впливає на лікування - Богатирьова

Четвер, 25 квітня 2013, 12:31

Затримка фінансування будівництва нового корпусу "Охматдиту" для онкохворих незабаром буде ліквідована і на лікувальний процес вона не впливає.

Про це заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніхто не говорив, що в квітні цей корпус буде введено в експлуатацію. Та затримка, яка була, буде ліквідована. Це будівельникам потрібна зарплата, щоб вони будували", - заявила глава МОЗ.

У той же час вона підкреслила, що про зупинку лікувального процесу не йдеться.

Реклама:

"Дітям є де лікуватися", - запевнила міністр і зазначила, що програми, яких потребують онкохворі діти профінансовані на 100%.

Богатирьова нагадала, що президент Віктор Янукович доручив уряду вирішити питання з фінансуванням будівництва нового корпусу "Охматдиту", а прем'єр Микола Азаров взяв це питання на контроль.

"Гроші для будівельників підуть, роботи будуть прискорені для введення корпусу вчасно в дію", - впевнена міністр.

За її словами, 1 млрд гривень, необхідний для завершення будівництва корпусу медустанови, який планується ввести в експлуатацію до середини 2014 року, буде виділено.

Як відомо, раніше члени Опікунської ради НДСЛ "Охматдит" заявили у відкритому листі до президента і прем’єра, що будівництво нового корпусу на території "Охматдиту" зараз під загрозою зриву через відсутність фінансування, а чиновники Міністерства фінансів "відверто саботують виділення навіть 95 млн, затверджених Верховною радою".

Наприкінці травня Кабмін розпорядився збільшити на 300 млн гривень видатки на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит" та реконструкцію Національного інституту раку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: