Бойко активно почав виконувати завдання Януковича щодо Митного союзу

Четвер, 25 квітня 2013, 11:31

Віце-прем'єр Юрій Бойко провів переговори з прем'єр-міністром Казахстану Сериком Ахметовим і його заступником для обговорення розширення співпраці України з країнами-учасницями МС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра.

"Обговорювалися питання розвитку взаємовигідних відносин та інтеграції України до Митного союзу, набуття Україною статусу спостерігача, нарощування обсягів торгівлі товарами і послугами", - йдеться в повідомленні.

За її даними, сторони також обговорили можливості й умови приєднання України до ряду конкретних угод в рамках договірно-правової бази Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусії.

Реклама:

Нагадаємо, 23 квітня Віктор Янукович призначив віце-прем'єр Юрія Бойка замість екс-міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка керівником робочої групи по взаємодії з Митним союзом.

Як повідомлялося, прем'єр Микола Азаров повідомив, що Україні вдалося досягти принципової домовленості про отримання статусу спостерігача в МС, який може бути офіційно закріплена на зустрічі з главами цього утворення в кінці травня.

У той же час заступник голови Мінекономрозвитку Росії Олексій Лихачов зазначив, що це питання ще не вирішене і в даний час переговори з українською стороною тривають як на двосторонньому рівні з країнами-членами МС, так і на рівні ради Євразійської економічної комісії, яка виступає наднаціональним регулюючим органом цього об'єднання.

Янукович 5 квітня заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: