Думка експерта: У травні споживчі настрої українців можуть покращитися

Середа, 24 квітня 2013, 17:12

Традиційне збільшення обсягів торгівлі у травні разом з імовірним поліпшенням очікувань щодо майбутнього розвитку економіки можуть сприяти підвищенню споживчих настроїв населення.

Про це заявила експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Марія Сальникова.

За словами експерта, індекс споживчих настроїв в травні може підвищитися до 83-84 пунктів. Очікується, що кілька поліпшуватися і оцінки поточного матеріального стану населення на тлі традиційного збільшення обсягів торгівлі в цьому місяці.

"Зниження індексу може сповільнитися вже в квітні. Населення в цей період активно готується до травневих свят, здійснюючи значні покупки. Важливим є і той факт, що кількість безробітних за березень скоротилася на 3,06% до 571,6 тис осіб. Тим не менш, негативний вплив на настрої українців може надати триваюче зниження обсягу виробництва в основних секторах економіки, що позначається на особистих доходах громадян та їх оцінці поточного матеріального положення", - прогнозує Сальникова.

Реклама:

Індекс споживчих настроїв в Україні в березні знизився на 2,4 пункту до 81,3, що стало найістотнішим падінням з вересня 2012 року. Основний тиск на індекс, на думку експерта, зробило погіршення оцінки поточного фінансового стану населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!