Владі треба 1,5 мільярда на легальне програмне забезпечення

Середа, 24 квітня 2013, 11:49

Для переходу держустанов на використання ліцензійного програмного забезпечення з держбюджету потрібно буде виділити 1,4 млрд гривень.

Про це заявив глава Державної служби інтелектуальної власності Микола Ковіня, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що держустанови України повинні повністю перейти на використання ліцензійного програмного забезпечення до 2015 року.

За його словами, на ці цілі з держбюджету потрібно буде виділити 1,4 млрд гривень, а обсяг фінансування на 2013 рік становить 100 млн гривень.

Реклама:

"Сподіваюся, до 2015 року контрафактної продукції в державному секторі не буде", - сказав Ковіня.

Він також повідомив, що в першому кварталі 2013 року було перевірено 177 суб'єктів господарювання на предмет дотримання прав інтелектуальної власності.

За результатами перевірок було направлено до суду 79 протоколів про адмінправопорушення, вилучено понад 42 тис контрафактної продукції на суму близько 956 тис гривень.

Як повідомлялося, нещодавно Кабмін схвалив постанову "Про порядок використання коштів у 2013 році, передбачених держбюджетом на реалізацію заходів з легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади".

Раніше віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко заявляв, що влада буде вчити українців поважати інтелектуальну власність.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр також попросив США допомогти у захисті інтелектуальної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: