"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" і ЄС поговорили про модернізацію української "труби"

Середа, 24 квітня 2013, 10:52

Глава представництва ЄС і голова правління "Нафтогазу" обговорили питання транзиту газу та модернізації української ГТС.

Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні, передають "Українські новини".

Бакулін та Томбінський зустрілися і обговорили зазначені питання в рамках підготовки до засідання круглого столу високого рівня, запланованого на 3 травня 2013 року в Брюсселі.

"Обговорювалися гарантії транзиту і поставок газу, а також перспективи модернізації української ГТС. Порушувалися питання тривалої та надійної роботи ГТС, виконання Україною вимог Енергетичного співтовариства, можливостей для здійснення реверсивних поставок газу з ЄС", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Сторони підкреслили важливість пошуку раціональних рішень, у тому числі щодо потенційного тристороннього консорціуму з управління українською ГТС.

Як повідомлялося, представники "Газпрому" не будуть брати участь у "круглому столі" у Брюсселі з питань управління українською ГТС.

За даними джерел ЗМІ, переговори між Україною і Росією про створення консорціуму для управління українською ГТС припинені.

Як відомо, у спiльнiй заявi лiдерiв ЄС та України, ухваленiй за пiдсумками самiту Україна-ЄС, представники Європи заявили, що Україна залишається важливим транзитним партнером, а ЄС i надалi пiдтримуватиме модернiзацiю української газотранспортної системи.

Нагадаємо, 24 грудня 2012 року посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що у переговорах про створення консорціуму на базі ГТС України більше не беруть участь представники ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: