Російські компанії прогнали через офшори 320 мільярдів доларів

Середа, 24 квітня 2013, 10:36

У 2012 році російські компанії прогнали через офшори 321 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати Росії, передають "Вести экономика".

"Обсяг оформлених товарів за зовнішньоторговельними контрактами, укладеними російськими учасниками з офшорними компаніями, перевищив в 2012 році 321 млрд доларів", - сказано у повідомленні.

За даними відомства, всі федеральні органи, що здійснюють нагляд за дотриманням законодавства при здійсненні зовнішньоторговельних операцій, відзначають негативні наслідки торговельних операцій, що проводяться через офшори.

Реклама:

"Податковими органами виявляються різні схеми ухилення від оподаткування, пов'язані з застосуванням офшорних контрактів, спрямовані на скорочення оподатковуваного прибутку та виведення капіталу за кордон", - зазначили у Рахунковій палаті.

Реєстрація фірми в офшорній зоні стає одним з ознак того, що організація створена не тільки для здійснення господарської діяльності, а й для скорочення податкових платежів і виведення капіталу, вважає палата.

Як повідомлялося, за словами депутату Європарламенту Теодора Столожана, країни ЄС зазнають величезних збитків, що обчислюються сотнями мільярдів євро через ухилення від сплати податків офшорних фірм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: