Посол США розкритикував Україну за незаконний вплив на суддів

Середа, 24 квітня 2013, 09:44

Посол США в Україні зробив ряд жорстких заяв та констатував практику незаконного впливу на суддів.

Про це заявив Джон Теффт, виступаючи перед студентами Київського національного економічного університету з лекцією про економічні реформи в Україні, пише "Комерсант-Україна".

Спілкування американського посла зі студентами виявилося одним з найбільш тривалих відкритих заходів у такому форматі за три роки роботи Теффта на чолі американської дипмісії.

Посол не скупився на епітети, описуючи ситуацію в судовій системі України і її відмінність від принципів, прийнятих у демократичних країнах.

Реклама:

"Не можна використовувати суддів для незаконної діяльності, як це відбувається зараз, - заявив Теффт. - В Україні в умовах відсутності надійного захисту як фізичної, так і інтелектуальної власності бізнес-клімат залишатиметься слабшим свого потенціалу".

За словами посла, корупція і відсутність судового захисту є головними причинами нестачі інвестицій в економіку.

Без вирішення цих проблем "інвестори будуть шукати інші ринки, не бажаючи, щоб їхній прибуток вкрали суперники або корумповані чиновники", пояснив він.

Як повідомлялося, на запрошення ЄБРР до Києва приїде експерт по боротьбі з корупцією - президент Базельського інституту управління Марк Піт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!