Каськів залучив американців до будівництва LNG-терміналу

Вівторок, 23 квітня 2013, 14:57

Держінвестпроект і компанія Excelerate Energy підписали угоду про надання послуг з підготовки інженерних робіт для розміщення плавучого LNG-терміналу біля порту "Південний".

Про це повідомила прес-служба Держінвестпроекту.

"Американська компанія Excelerate Energy починає підготовку інженерних робіт для розміщення морської платформи з прийому зрідженого газу на чорноморському узбережжі України", - зазначив Каськів.

Держінвестпроект очікує, що підписання відповідної угоди дозволить розмістити платформу в Одеській області вже наступного року.

Реклама:

Як зазначають у прес-службі відомства, польський підрозділ міжнародної компанії ILF забезпечить виконання передпроектних та вишукувальних робіт у рамках першої стадії проектування наземної частини українського LNG-терміналу.

У свою чергу, юридична компанія Baker Botts надала юридичні висновки про можливість безперешкодного транспортування газу через протоки Босфор і Дарданелли.

Раніше Каськів заявляв, що угода з Excelerate Energy є принциповою, бо на ринку в світі працює лише три компанії, які володіють технологіями по розміщенню заводів на морській платформі. І Exelerate Energy займає 2/3 цього ринку. Тому ця угода має критичне значення, хоча інших інвесторів можуть бути ще десятки.

Excelerate Energy має забезпечити транспортування цієї платформи (для заводу) до кінця наступного року.

Нагадаємо, 26 листопада 2012 Держінвестпроект і Excelerate Energy підписали рамкову угоду про співпрацю. Excelerate Energy L.P. розпорядженні найбільшим у світі флотом плавучих LNG-терміналів (9 шт.)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: