"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна домовилася про статус спостерігача в Митному союзі - Азаров

Вівторок, 23 квітня 2013, 12:05

Україні вдалося досягти принципової домовленості про отримання статусу спостерігача в Митному союзі, який може бути офіційно закріплений на зустрічі з главами цього утворення в кінці травня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Принципове рішення досягнуто... Зараз, на мій погляд, рішення прийнято і йдеться про технічні питання", - сказав він на зустрічі в Києві у вівторок з журналістами іноземних ЗМІ.

Як пояснив глава уряду, цей статус дозволить Україні мати представництво у Митному союзі і брати участь у засіданнях колегії МС, висловлювати свою думку, хоча і не мати право голосу.

Реклама:

"Принаймні, ми будемо інформовані про всі рішення", - зазначив Азаров.

Прем'єр додав, що створена Кабінетом міністрів спеціальна група займатиметься технічними регламентами країни, щоб українська продукція відповідала вимогам техрегламентів МС.

Раніше Азаров повідомив, що наприкінці травня на зустрічі президентів країн Митсоюзу і президента Віктора Януковича буде обговорюватися питання надання країні статусу спостерігача.

"Ми плануємо отримати статус спостерігача при Митному союзі, створити постійне представництво України при комісії Митного союзу і активно брати участь в обговоренні всіх рішень, які готуються керівництвом цієї комісії", - написав прем'єр на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, уряд України створив спеціальну групу, яка займається вивченням договірно-правової бази Митного союзу і вивчає, до яких конкретних угодою країна могла б приєднатися і на яких умовах.

Януковича 5 квітня заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: