"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Пшонки виявили порушення в Нацкомфінпослуг

Вівторок, 23 квітня 2013, 11:41

Прокурорською перевіркою виявлено порушення в діяльності Нацкомфінпослуг, а винних посадових осіб притягнуто до відповідальності

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"Ураховуючи численні скарги споживачів фінансових послуг та повідомлення у засобах масової інформації, Генеральною прокуратурою перевірено додержання вимог законів Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба, установлено, що цим державним органом неналежно здійснювалось державне регулювання та нагляд за наданням фінансових послуг внаслідок тяганини, неоднакового застосування норм законодавства, неповноти перевірок та стягнення штрафних санкцій тощо.

Реклама:

Крім цього, вивчення Нацкомфінпослуг документів фінансових установ подекуди зводилось до пошуку дріб'язкових недоліків у наданих матеріалів.

"Наприклад, перешкодою для переоформлення свідоцтва про реєстрацію одного з товариств стали відсутність швидкозшивача та непрошнурування реєстраційної картки. При цьому для прийняття такого рішення знадобилось три місяці", - повідомляє перс-служба.

Заяви суб'єктів господарювання також залишались без розгляду через відсутність нумерації аркушів, неякісного друку документів тощо.

Крім того, виявлено порушення вимог законодавства про звернення громадян та державну службу.

За результатами перевірки Генеральною прокуратурою в березні поточного року Голові Нацкомфінпослуг внесено подання, яке розглянуто із вжиттям відповідних заходів, винних посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Як відомо, з березня 2013 року головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг призначено Бориса Візірова.

Як повідомлялося раніше, Візіров з червня 2012 року був призначений гендиректором Моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ).

Нагадаємо, у грудні 2012 року джерела "Економічної правди" повідомляли, що главою Нацкомфінпослуг стане Борис Візіров замість Андрія Стасевського.

Крім того, джерела тоді повідомляли, що новим директором Моторно-транспортного страхового бюро України стане Віктор Берлін.

"Віктор Берлін - однокласник Олександра Януковича, Візиров і Берлін - куми, глава координаційної ради МТСБУ - глава фінансового комітету Верховної ради Віталій Хомутиннік, Сергій Арбузов курують це питання", - розповіло тоді джерело.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: