Екс-директор "Укркінохроніки" отримав 8 років за розтрату бюджетних коштів

Понеділок, 22 квітня 2013, 19:03

Печерський районний суд Києва засудив колишнього директора держпідприємства "Укркінохроніки" до 8 років позбавлення волі за розтрату бюджетних коштів, призначених для зйомок фільму про козаків "Пісня Галагана".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Печерського району, передають "Українські новини".

Крім того, екс-директор позбавлений права займати посади, пов'язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, протягом 3 років.

У 2008 році підприємство отримало державне замовлення на створення і випуск у прокат повнометражного фільму "Пісня Галагана" за мотивами козацьких переказів.

Реклама:

У тому ж році директор "Укркінохроніки" підписав договір з приватним підприємством, яке мало виготовити декорації до фільму: паркани, козацькі хати, сторожові вежі, криниці та інший інвентар.

Як встановило слідство, фірма-підрядник ніяких робіт з виготовлення декорацій не проводила.

Незважаючи на це, директор "Укркінохроніки" підписав акт виконаних робіт, згідно з яким на банківські рахунки приватного підприємства було перераховано 300 тис гривень державних коштів.

Також в ході досудового розслідування керівник підприємства був викритий у скоєнні інших посадових злочинів, а саме перевищенні службових повноважень і підробці документів, на підставі яких начальнику одного з відділів підприємства було незаконно видано ордер на отримання житлового приміщення, яке належало кіностудії.

Прокуратура не повідомляє імені екс-директора "Укркінохроніки" у зв'язку з можливою подачею апеляції обвинуваченим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!