"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров перевірить, куди "Укравтодор" витрачає кошти

Понеділок, 22 квітня 2013, 17:15

Прем’єр-міністр Микола Азаров висловив невдоволення ходом ремонту доріг в Україні.

Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба КМУ.

"Я не бачу такого розгортання робіт, якого чекають люди і дозволяють умови", - сказав він.

Глава уряду доручив провести ретельну перевірку ефективності використання коштів, передбачених на проведення ремонтних робіт на автошляхах України.

Реклама:

Зокрема, чи було цільове використання відповідних асигнувань "Укравтодору", а також обґрунтованість і ефективність витрачання коштів, спрямованих на утримання автошляхів місцевих громад.

Як повідомлялося, "Укравтодор" у 2012 році здійснив касові витратина загальну суму 10,139 млрд гривень, з яких на дорожні роботи витрачено 6,95 млрд гривень.

В "Укравтодорі" заявили, що на 10 березня 2013 року ліквідовано ямковість на 98% основних доріг загального користування держзначення, а залишилося відремонтувати 61 кілометр основних автошляхів.

Нагадаємо, нещодавно в Києві близько сотні водіїв принесли під офіс "Укравтодору" частини своїх автомобілів, розбитих на столичних дорогах.

Генпрокуратурою на адресу керівництва "Укравтодору" внесено подання про усунення порушень законодавства. Документами прокурорського реагування відшкодовано коштів у сумі майже 9,8 млн гривень, до суду пред’явлено 17 позовів на загальну суму близько 75 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: