Ставицький обіцяє зниження цін на А-95 та дизпаливо

Понеділок, 22 квітня 2013, 16:49

Міненерговугілля домовилося з нафтотрейдерами про зниження ціни на соціальні види палива - бензин марки А-95 і дизельне паливо.

Про це заявив міністр Едуард Ставицький на брифінгу в Міненерговугілля, передає "УНІАН".

"Ми домовилися з нафтотрейдерами про зниження цін на соціальні марки пального - А-95 та дизельне паливо. До кінця поточного місяця ми опрацюємо зміни до формули формування ціни, врахуємо інфляційну складову й інвестиційну складову. Ціни повинні бути знижені до того рівня, про який ми раніше домовлялися", - сказав Ставицький.

У той же час міністр зазначив, що справедлива ціна на А-95, на його думку, знаходиться в межах 10,5-11 гривень за літр, однак зараз практично всі учасники ринку "вийшли за ці межі".

Реклама:

"Ми не вимагаємо зниження ціни на всі сорти, ми будемо впливати тільки на соціальні види палива", - сказав Ставицький та пояснив, що міністерство не має наміру впливати на зростання цін на паливо преміум-класу.

На думку експертів, до травневих свят літр бензину може подешевшати на 30 копійок. Через різке падіння ціни на нафту в світі нижче 100 доларів за барель, в найближчі тижні нафтопродукти, в тому числі і бензин, в Україні подешевшають.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!