"Регіонал" отримав від КМДА півмільярда на каналізацію

Понеділок, 22 квітня 2013, 13:34

КП "Інженерний центр" КМДА уклав низку угод з ТОВ "Концерн "Київпідземшляхбуд" на будівельні роботи загальною вартістю 504,35 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Найдорожче обійдеться і найдовше триватиме реконструкція ІІІ черги Ново-Дарницького каналізаційного колектора. На роботи виділили 391,95 млн гривень, завершити мають до кінця травня 2019 року.

У 44,78 млн гривень обійдеться реконструкція колектора по вул. Бережанській. Ще один колектор по проспекту Комарова реконструюють за 31,6 млн гривень. Обидва об’єкти мають завершити до кінця лютого 2015 року.

Реклама:

Решта 36,01 млн гривень піде на будівництво каналізації по вул. Урлівській від вул. Здолбунівської до вул. А.Ахматової. Ці роботи триватимуть до кінця березня 2015 року.

Усі роботи фінансують спільно з державного і місцевого бюджету.

Фірму "Київпідземшляхбуд" було засновано у 2000 року низкою осіб, зокрема до складу власників до 2010 року особисто входив Валерій Борисов, у 2002-2006 роках перший заступник глави КМДА, далі – народний депутат.

До парламенту він обирався від "Нашої України", але в 2011 році перейшов у фракцію Партії регіонів. На виборах 2012 року Борисов також очолював передвиборчий штаб Партії регіонів в Києві.

Наразі співзасновниками фірми є незмінний директор Анатолій Гальчук і ТОВ "Бас-Інвест", яке належить кіпрській компанії "Говертано Холдінгз ЛТД".

Останню засновано 15 червня 2010 року зі статутним капіталом в 1 тис євро, компанія записана на двох громадян Кіпру.

Згідно з даними "ВДЗ" за останні п’ять років "Київпідземшляхбуд" виграв тендери на 1,33 млрд гривень.

У тендері на колектор по проспекту Комарова намагалися взяти участь ще дві компанії, які пропонували виконати роботи на 4,61 млн гривень і 6,5 млн гривень дешевше від "Київпідземшляхбуду".

Обидві пропозиції було відхилено як такі, що не відповідають технічним умовам тендеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!