"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відклала введення мита на імпорт гібридних автомобілів

Понеділок, 22 квітня 2013, 12:28

Україна тимчасово припинила до 28 лютого 2014 року введення спецмит на автомобілі, що мають гібридну силову установку.

Про це йдеться у повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, передає УНІАН з посиланням на газету "Урядовий кур'єр".

"Спеціальні заходи не застосовуються до імпорту в Україну нових автомобілів легкових та інших моторних транспортних засобів, призначених переважно для перевезення людей (категорія М1), з двигуном внутрішнього згорання з іскровим запаленням, з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 1000 куб. см, але не більше 2200 куб. см, що мають гібридну силову установку", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про введення спецмит на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна понад 1000 куб. см, але не більше 1500 куб. см, і 12,95% на автомобілі з об'ємом двигуна понад 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см.

Реклама:

Рішення набуло чинності 14 квітня 2013 року. Згідно з рішенням комісії, спецмита введені строком на 3 роки.

Як повідомлялося раніше, Україна закупила 1220 автомобілів Toyota Prius з бензиново-електричним двигуном, для заміни патрульних автомобілів МВС. Засоби для закупівлі - а це 380,7 млн гривень - отримані від продажу Японії частини держквоти на викиди парникових газів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: