Росія стурбована введенням Україною квот на коксівне вугілля

Неділя, 21 квітня 2013, 12:38

Російських виробників коксівного вугілля чекають важкі часи через плани України ввести квоти на імпорт сировини для виробництва сталі.

Про це сказав заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський, передає Reuters.

Як повідомляється, Україна хоче ввести квоту на ввезення в країну використовуваного у виробництві сталі коксівного вугілля в розмірі 10,2 мільйона тонн і повністю заборонити ввезення коксу та напівкоксу, що може загрожувати Росії втратою одного з ключових експортних ринків.

"Це створить додаткові ризики і складності для російських виробників коксівного вугілля", - сказав журналістам заступник міністра.

Реклама:

Через квотування поставок російським виробникам доведеться шукати нові ринки для збуту в умовах і без того низького попиту.

Україна підписала відповідну постанову 13 березня, вона набуває чинності через 21 день після його опублікування, повідомив Яновський.

Постанова уряду було опубліковано 5 квітня, таким чином, може набути чинності 26 квітня.

Джерело в галузі сказало, що Київ і Москва продовжать сперечатися про квоти на наступному тижні, але не наважився оцінити шанси на успіх РФ.

Яновський сказав, що Росія минулого року поставила на Україну 7 мільйонів тонн коксівного вугілля. Найбільшими виробниками коксівного вугілля в Росії є Мечел Ігоря Зюзіна, а також Євраз Романа Абрамовича і партнерів.

Всього Україна в минулому році імпортувала 14,8 мільйона тонн коксівного вугілля.

Квоти лобіювали місцеві виробники, яким важко конкурувати з імпортерами, говорив на початку квітня глава асоціації українських виробників "Укркокс" Анатолій Старовойт.

При цьому він попередив про недостатню якість українського коксівного вугілля і виробленого з нього коксу для сучасних доменних виробництв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: