Російський бізнесмен виявився найбагатшим у Великобританії

Неділя, 21 квітня 2013, 10:56

Власник "Металоінвесту" і співвласник лондонського футбольного клубу "Арсенал" Алішер Усманов виявився найбагатшою людиною у Великобританії та Ірландії.

Про це повідомляється на сайті BBC News з посиланням на рейтинг The Sunday Times Rich List, який буде опублікований 21 квітня, пише "Лєнта.ру".

За минулий рік статки Усманова зросли до 13,3 мільярда фунтів. У аналогічному рейтингу 2012 його статки оцінювалися в 12,3 мільярда фунтів, і він посідав друге місце. Нагадаємо, підприємець другий рік поспіль очолює рейтинг найбагатших бізнесменів Росії - Forbes оцінив його капітал в 17,6 мільярда доларів.

Інший російський бізнесмен Роман Абрамович, який займав в 2012 році третє місце з 9,5 мільярда фунтів, опустився в британському рейтингу на п'яте - тепер у нього, за оцінками The Sunday Times, 9,3 мільярда фунтів.

Реклама:

Друге місце в The Sunday Times Rich List дісталося американському підприємцю радянського походження Леонарду Блаватнику, власнику Warner Music Group. Його стан оцінюється в 11 мільярдів фунтів.

На третьому рядку - брати-фінансисти Шрі та Гопі Хіндуджа, їх капітал виріс до 10,6 мільярдів фунтів. Лідер останніх восьми років Лакшмі Міттал опустився відразу на четверте місце, у нього 10 мільярдів фунтів.

Найбагатшим уродженцем Великобританії у списку став герцог Вестмінстерський Джеральд Гровно, нерухомість якого оцінюється в 7,8 мільярдів фунтів. Він посів восьме місце.

У списку 2013 виявилося рекордна кількість мільярдерів - 88. У 2012 році таких було 77, а в 1983 році, коли The Sunday Times Rich List був опублікований вперше, всього дев'ять. Очолювала рейтинг багатіїв тоді королева Єлизавета II, нагадує BBC News.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: