У ЄС кажуть, що угода про асоціацію захистить Україну від Росії

Субота, 20 квітня 2013, 10:49

Без підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна буде все більше вразливою перед Росією в питаннях енергетичної безпеки.

Про це заявив депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольські, передає ZN.UA.

Відповідаючи на питання про те, як може вплинути будівництво "Південного потоку" на енергобезпеку ЄС і наскільки це відповідає європейській стратегії диверсифікації джерел та шляхів енергопостачання, зокрема природного газу, Саріуш-Вольські зазначив, що це - абсолютно політичний проект "Газпрому" і РФ.

У цьому контексті він також підкреслив значення України як транзитної держави - надійного енерготранзитного партнера країн ЄС.

Реклама:

Яцек Саріуш-Вольські особливо зазначив, що "саме підписання договору з Україною про асоціацію, чого очікують у ході листопадового саміту у Вільнюсі (Литва), дозволить ЄС і Єврокомісії при розгляді всіх енерготранзитних проектів, зокрема, тих, в яких задіяна Україна і зачіпаються її інтереси, відстоювати їх як інтереси країни, яка виконала велику частину євроінтеграційного шляху".

Політик також підкреслив, що пріоритетом ЄС є постачання газу з Каспійського регіону, і висловив сподівання, що проект "Набукко" буде реалізовано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!