Великобританія врятувала гроші громадян у кіпрських банках

Вівторок, 2 квітня 2013, 20:25

Британський регулятор огородив гроші громадян у філіях та "дочках" кіпрських банків, що працюють в Сполученому Королівстві.

Про це йдеться в повідомленні регулятора, пише РБК daily.

Як повідомляється, мова йде про 15 тис рахунків на загальну суму 270 млн фунтів.

PRA, створене в якості окремого відомства в структурі Банку Англії, повідомило, що вкладники другого за величиною кіпрського банку Laiki у Великобританії не постраждають від вирішення ліквідувати фінансовий інститут у рамках порятунку острівної республіки.

Реклама:

Крім того, PRA повідомило, що гроші британських громадян в Laiki, працюючому в Великобританії в статусі відділення кіпрського банку, будуть переведені в Bank of Cyprus UK. Останній веде операції в країні в якості дочірньої компанії, а тому входить в британську систему страхування внесків, що покриває депозити фізосіб на суму до 85 тис фунтів стерлінгів (100,8 тис євро).

За домовленістю з Банком Англії кіпрський центробанк видав декрет, який дозволяє здійснити переказ коштів з банку в банк.

Відповідно власники 15 тис рахунків на загальну суму 270 млн фунтів ніяк не постраждають від вирішення залучити вкладників кіпрських банків до порятунку острівної республіки.

Як повідомлялося, 25 березня кредитори погодилися виділити Кіпру 10 мільярдів доларів в обмін на низку жорстких заходів, які має вжити уряд країни в місцевій економіці. Зокрема, вони погодилися ліквідувати Laiki Bank, другу за величиною фінансову організацію в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: