Перший транш кредиту Кіпр отримає вже у травні

Вівторок, 2 квітня 2013, 18:07

Кіпр погодив з "трійкою" кредиторів умови виділення острову антикризової допомоги в 10 мільярдів євро.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Reuters.

Водночас, "ИТАР-ТАСС" з посиланням на кіпрські ЗМІ додає, що ставка за кредитом складе 2,5-2,7% річних. Гроші видаватимуться Кіпру на 20 років з відстрочкою платежу на десять років.

Тим часом, Reuters наводить трохи інші дані: ставку в 2,5% і виплату коштів протягом 12 років, але після десятирічної відстрочки.

Реклама:

Нагадаємо, що Кіпру на початку 2013 року знадобилися кошти для рекапіталізації місцевих банків. "Трійка" кредиторів погодилася виділити Кіпру гроші тільки на умови прийняття місцевим урядом непопулярних рішень, які можуть допомогти фінансовій системі острова вийти з кризи. Зокрема, Кіпр змушений піти на заморожування коштів на рахунках в двох найбільших банках країни, на яких зберігається більш ніж по сто тисяч євро.

За останніми даними, оприлюдненими 2 квітня, 37,5% з кожного депозиту, що перевищує 100 тис євро, буде конвертовано в акції Bank of Cyprus. Ще 22,5% будуть зарезервовані на випадок, якщо банку знадобиться додаткове фінансування.

З решти 40% більша частина продовжить залишатися замороженою, але 10% із загальної суми клієнтам банків все ж повернуть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: