Арбузов похвалився досягненнями в покращенні інвестклімату

Вівторок, 2 квітня 2013, 17:43

На сьогоднішній день один із ключових напрямків діяльності уряду - підвищення інвестпривабливості різних сфер бізнесу, а також поліпшення умов створення бізнесу та умов оподаткування.

Про повідомив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час засідання rомітету з економреформ під головуванням президента Віктора Януковича, пише "УНІАН".

Арбузов повідомив, що в планах уряду - скасувати окремі рішення місцевих органів влади щодо порядку видачі містобудівних умов та обмежень, а також вирішення питань розміщення об'єктів містобудування.

"Очікуваний результат - поліпшення інвестиційного клімату і, як наслідок, залучення інвестицій в будівельну галузь", - підкреслив Арбузов.

Реклама:

Крім того, позитивні зміни відбулися і в сфері оподаткування: за підсумками минулого року міжнародні інвестори оцінили покращення умов для ведення бізнесу в цій сфері, і позиція України в рейтингу Paying Taxes (що становить рейтингу Doing Business) виросла на 18 пунктів.

За словами Арбузова, експерти Світового банку зафіксували чималі досягнення у податковій сфері України. Світовий банк вніс Україну до переліку трьох країн регіону, які за останні 8 років найбільш суттєво скоротили кількість часу, необхідного для виконання податкових зобов'язань.

"Основним завданням на сьогодні є продовження роботи по перетворенню податкової системи в максимально просту систему для платників податків", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Арбузов додав, що уряд також посилено працює в напрямку захисту прав інвесторів.

"Тепер держпідтримка буде надаватися тим підприємствам, які реалізують схвалені урядом інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки. Безперечно, за умови їх відповідності критеріям для необхідних мінімальних розмірів інвестицій і кількості створених нових робочих місць і середнього рівня заробітної плати в 2,5 рази більше мінімальної" , - підсумував Арбузов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!