Fitch оцінило облігації агрохолдингу Косюка

Вівторок, 2 квітня 2013, 17:07

Агентство Fitch Ratings присвоїло емісії єврооблігацій МХП обсягом 750 млн доларів, зі ставкою 8,25% і погашенням в 2020 році фінальний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B" з рейтингом зворотності активів "RR4".

Про це повідомили в агентстві, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Очікується, що ця емісія забезпечить більш плавний графік погашення боргу у групи за рахунок фінансування викупу 60% існуючих пріоритетних облігацій емітента на суму 585 млн доларів з погашенням у 2015 році, а також погашення короткострокового боргу, говорять аналітики.

За інформацією Fitch, після виплат по боргу інша частина грошових надходжень у розмірі до 300 млн доларів буде використана для вибіркового фінансування розширення земельного банку і збільшення ліквідності.

Реклама:

Дана рейтингова дія послідувала за розглядом остаточної документації по випуску, яка відповідає інформації, отриманої агентством раніше.

МХП має довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті "B", прогноз "Стабільний". Рейтинг обмежений стелею України "B".

Довгостроковий РДЕ компанії в національній валюті перебуває на рівні "B +".

ВАТ Миронівський хлібопродукт (дочірня компанія, в якій MHP SA володіє 99,9%) має довгострокові РДЕ в іноземній та національній валюті "B" і "B +" відповідно і національний довгостроковий рейтинг "AA + (ukr)".

Як відомо, 66% компанії МХП належить українському мільярдерові Юрію Косюку, а земельний банк компанії становить 285 тисяч гектарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: