"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's погрожує зниженням рейтингів російським держбанкам

Вівторок, 2 квітня 2013, 16:42

Агентство Moody's помістило на перегляд з можливістю зниження довгострокові рейтинги трьох найбільших державних банків Росії: Сбєрбанка, Россельхозбанка, ВТБ, а також "ВТБ 24".

Про це повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства, пише "Лєнта.ру".

Відзначається, що переміщення рейтингів на перегляд викликано наміром агентства оцінити готовність держави надати комплексну допомогу фінансовим установам в разі потреби. Позначка з "можливістю пониження" Moody's припускає, що агентство може або підтвердити рейтинги держбанків, або дати їм більш низькі оцінки.

За оцінкою Moody's, на можливості і бажання уряду допомогти великим держбанкам впливають дві тенденції. Перш за все, мова йде про високу залежність федерального бюджету від світових цін на нафту. Фахівці рейтингового агентства мають намір оцінити, чи зможе влада країни допомогти фінансовим установам, якщо вартість бареля нафти впаде нижче 100 доларів.

Реклама:

Крім того, в Moody's мають намір оцінити, чи погодиться уряд допомагати великим банкам, якщо більша частина їх акцій перейде приватним компаніям в результаті реалізації плану по приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: