Україна за рік наторгувала з Казахстаном на 4 мільярди

Вівторок, 2 квітня 2013, 15:06

У 2012 році обсяг торгівлі між Україною та Казахстаном становив 4,2 млрд доларів.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов у ході одинадцятого засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської Комісії з економічного співробітництва, передає "УНІАН".

"Торгово-економічні відносини наших країн динамічно розвиваються і дають всі підстави для оптимізму. Сьогодні Казахстан - Наш 3-й торговий партнер серед країн СНД і 8-й у світі", - констатував чиновник.

Нагадаємо, що в 2012 році обсяг торгівлі між Україною і Республікою Казахстан склав 4,2 млрд доларів і збільшився по відношенню до 2011 року на 443,86 млн доларів.

Реклама:

При цьому, український експорт склав 2,643 млрд доларів і збільшився на 625,9 млн доларів (на 31%), а казахстанський імпорт в Україну - 1,537 млрд доларів, зменшившись на 192 млн доларів (на 10,6%).

"Щоб позитивні тенденції зберігалися, потрібно продовжити спільну роботу по вдосконаленню торговельного режиму, усувати наявні вилучення і обмеження, поліпшувати структуру торгового балансу, в тому числі за рахунок підвищення частки поставок високотехнологічної та наукомісткої продукції", - підкреслив Арбузов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: