Угода про асоціацію захистить Україну від газових суперечок з РФ - ЄС

П'ятниця, 19 квітня 2013, 19:46

Без підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна буде все більше вразливою перед Росією в питаннях енергетичної безпеки.

Про це заявив депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольські, пише ZN.UA.

Відповідаючи на питання про те, як може вплинути будівництво "Південного потоку" на енергобезпеку ЄС і наскільки це відповідає європейській стратегії диверсифікації джерел і шляхів енергопостачання, зокрема природного газу, Саріуш-Вольські зазначив, що це - абсолютно політичний проект "Газпрому" і РФ .

У цьому контексті він також підкреслив значення України, як транзитної держави - надійного енерготранзитного партнера країн ЄС.

Реклама:

Саріуш-Вольські особливо відзначив, що "саме підписання договору з Україною про асоціацію, чого очікують у ході листопадового саміту у Вільнюсі (Литва), дозволить Євросоюзу та Європейської комісії під час розгляду всіх енерготранзитних проектів, у тому числі тих, в яких задіяна Україна і її інтереси, відстоювати їх як інтереси країни, яка виконала велику частину євроінтеграційного шляху".

Політик також підкреслив, що пріоритетом ЄС є поставки газу з Каспійського регіону, і висловив надію, що проект "Набукко" буде реалізований.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів відзвітували перед Європою про виконання рекомендацій ЄС для підписання Угоди про асоціацію в листопаді.

Як відомо, 18 квітня Рада ухвалила законопроекти, які від України вимагала Європа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!