З банківських рахунків українців за рік вкрали понад 100 мільйонів

П'ятниця, 19 квітня 2013, 19:19

Збитки клієнтів банків - юридичних осіб за 2012 рік і перший квартал 2013 року в результаті дій кібершахраїв з використанням систем дистанційного банківського обслуговування перевищили 150 млн гривень.

Про це повідомив заступник начальника управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Леонід Тимченко в рамках круглого столу, передають "УНІАН".

За його словами, в 2012 році правоохоронними органами було встановлено 139 фактів втручання в роботу систем дистанційного банківського обслуговування з метою подальшої крадіжки коштів.

В результаті цих дій юридичні особи - клієнти банків втратили 116 млн гривень, 75%, або 87 млн ​​гривень, з яких органи МВС повернули власникам або заблокували за результатами проведених слідчих дій.

Реклама:

"Динаміка свідчить про зростання таких злочинів, оскільки тільки в першому кварталі 2013 року зафіксовано 127 звернень, сума збитків склала 34,3 млн гривень, з яких органами МВС заблоковано 60%, або 20,6 млн гривень, кошти повернуті 40%, або 51 клієнту", - повідомив Тимченко.

За його словами, для вирішення цієї проблеми необхідно поглибити спілкування між органами МВС, Національним банком і комерційними банками, а також проведення роз'яснювальної роботи з клієнтами банків щодо способів захисту коштів від шахраїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!