Третину грошей на Євро-2012 розікрали чиновники - Freedom House

П'ятниця, 19 квітня 2013, 16:55

Третина бюджету, спрямованого на підготовку проведення чемпіонату Євро-2012 в Україні, була привласнена чиновниками.

Про це заявила директор євразійських програм Freedom House Сьюзан Корк, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За словами Корк, корупція в Україні є найголовнішою проблемою, яка пронизує всі рівні уряду і влади.

"Люди розуміють, що якщо у них немає грошей для хабарів, то вони ніколи не зможуть забезпечити собі захист. Держзакупівлі часто спрямовані на наповнення кишень членів уряду", - зазначила вона.

Реклама:

Що стосується обсягів корупції, то, за словами Корк, одним із прикладів є підготовка до Євро-2012, де одна третина бюджету була присвоєна чиновниками. За її словами, всі сфери життя пронизані корупцією - це стосується і медицини, і ЗМІ, і освіти.

Також, за словами Корк, в Україні залишається величезна проблема з верховенством права, недостатньою свободою слова та інформації, а також присутні випадки ксенофобії, гомофобії та антисемітизму.

Нагадаємо, в період підготовки до Євро-2012 з державного бюджету на підготовку інфраструктури до турніру виділили більше 120 млрд гривень.

Як відомо, 5 березня Рахункова палата опублікувала результати аудиту ефективності використання коштів держбюджету на розвиток аеропорту "Бориспіль" в 2009-2012 роках. Відомство прийшло до висновку, що Мінінфраструктури та Нацагентство з Євро-2012 неефективно використало 3,7 млрд гривень держкоштів при реконструкції аеропорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: