Прокуратура взялася за невиплату зарплати співробітникам "Донбасаеро"

П'ятниця, 19 квітня 2013, 16:41

Прокуратура Донецької області почала розслідувати невиплату заробітної плати співробітникам авіакомпанії "Донбасаеро" у сумі 15 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передають "Українські новини".

У повідомленні наголошується, що у зв'язку з неефективністю розслідування, яке з лютого 2013 проводив Київський районний відділ міліції Донецька, прокуратурою прийнято рішення направити кримінальне провадження для подальшого розслідування в слідчий відділ прокуратури Донецької області.

За інформацією прес-служби, обласна прокуратура проводить перевірку за фактом доведення до банкрутства авіакомпанії і неправомірного використання майна підприємства.

Реклама:

В даний час встановлено факти відчуження нерухомого майна авіакомпанії на користь інших приватних підприємств.

Вживаються заходи для перевірки законності операцій, проведених власниками підприємства.

Крім того, прокуратурою готуються позови щодо повного відшкодування працівникам підприємства заборгованості по заробітній платі в сумі 15 млн гривень.

Нагадаємо, в січні Господарський суд Донецької області розпочав санацію авіакомпанії "Донбасаеро" і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на 6 місяців до 9 липня.

Крім того, суд порушив справу про банкрутство авіакомпанії і призначив розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана.

Як відомо, генеральний прокурор Віктор Пшонка пропонує погасити заборгованість по зарплаті співробітників авіакомпанії за рахунок продажу її авіапарку, що складається з 2 літаків.

Нагадаємо, що заборгованість по заробітній платі співробітникам "АероСвіт" в даний час складає близько 80 млн гривень.

"Донбасаеро" разом з авіакомпаніями "АероСвіт" і "Дніпроавіа" входить в "Українську авіаційну групу" українського олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!