Присяжнюк просить Раду виділити ще мільярд на АПК

П'ятниця, 19 квітня 2013, 15:23

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк закликав народних депутатів збільшити видатки на програми підтримки АПК на 1 мільярд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Мінагропроду.

"Враховуючи брак коштів загального фонду і користуючись нагодою, прошу підтримки народних депутатів під час внесення змін до закону "Про держбюджет на 2013 рік" щодо збільшення видатків на програми підтримки АПК на 1 мільярд гривень", - зазначив міністр.

Як зазначає прес-служба, Присяжнюк нагадав, що у бюджеті поточного року на підтримку розвитку підприємств АПК передбачено 8,1 мільярда гривень, що на 2,2 мільярда менше, ніж було передбачено у 2012 році.

Реклама:

"Переважно це кошти спеціального фонду держбюджету, а саме 8 мільярдів гривень, з яких 7,2 мільярда передбачено Аграрному фонду для формування державного інтервенційного фонду. Ще 100 мільйонів гривень передбачено на підтримку розвитку хмелярства, садівництва та виноградарства. І 650 мільйонів гривень - на підтримку галузі тваринництва", - поінформував очільник відомства.

Міністр наголосив, що у бюджеті поточного року за основними програмами підтримки АПК передбачено лише 91,8 мільйона гривень.

Також очільник відомства зауважив, що вже другий рік поспіль державна фінансова допомога надається, насамперед, малим і середнім товаровиробникам.

Як відомо, раніше Присяжнюк заявив, що до весни Державна продовольчо-зернова корпорація профінансує аграріїв на 4 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!