Уряд підписав меморандум щодо відновлення роботи "Карпатнафтохіму"

П'ятниця, 19 квітня 2013, 12:08

Кабмін та українські підприємства групи "Лукойл" - ПрАТ "Лукор" та ТОВ "Карпатнафтохім" - уклали меморандум про порозуміння.

Документ підписали віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко та представник президента ВАТ "Лукойл" в Україні Сергій Чмихалов, йдеться у повідомленні прес-служби віце- прем’єра.

"Вчора підписано меморандум про запуск "Карпатнафтохім". Уряд взяв на себе зобов'язання надати підприємству підтримку, а власники - протягом трьох місяців його запустити", - сказав Бойко.

У повідомленні сказано, що підписання меморандуму спрямоване на забезпечення розвитку нафтохімічного комплексу, залучення інвестицій в розвиток ТОВ "Карпатнафтохім" до 100 млн доларів протягом 2013-2016 років.

Реклама:

"Річний оборот підприємства - приблизно 7 млрд гривень, на ньому задіяно понад 3 тисячі робочих місць. Це бюджетоутворююче підприємство для Івано-Франківської області", - зазначив віце-прем’єр-міністр.

Як відомо, ТОВ "Карпатнафтохім" - нафтохімічне підприємство, що було створено 29 жовтня 2004 року на базі потужностей ВАТ "Оріана". Його засновниками виступили ЗАТ "Лукор" (Калуш Івано-Франківської обл.) з часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди) - 76%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: