"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада у 2013 році може обійтися бюджету в 1,5 мільярда гривень

П'ятниця, 19 квітня 2013, 09:34

Підсумковий проект кошторису Верховної ради на 2013 рік зберігає на рівні минулого року всі пільги депутатів і витрати на їх утримання.

Фінансування діяльності парламенту передбачено в розмірі близько 850 млн гривень на рік, але в Раді підрахували, що для нормального функціонування їм необхідно близько 1,5 млрд гривень, пише "Комерсант-Україна".

Пакет документів містить доповнення з докладним переліком статей витрат на діяльність депутатів і матеріально-технічне обслуговування парламенту.

З них випливає, що в парламенті зараз незадоволені рівнем фінансування, який передбачений у держбюджеті на 2013 рік, - 849,8 млн гривень.

Реклама:

"Розрахункова потреба у грошах становить 1,4 млрд гривень, тобто забезпечення потреби Верховної ради становить 62%", - зазначив у пояснювальній записці до документа його автор, голова апарату Верховної ради Валентин Зайчук.

Сама видаткова стаття парламентського бюджету – 333,9 млн гривень - це заробітна плата депутатів та їх помічників. Матеріально технічне та організаційне забезпечення діяльності Ради обійдеться держбюджету в 296,9 млн гривень.

У той же час у пояснювальній записці до документа Валентин Зайчук просить депутатів "сприяти вирішенню питання" щодо збільшення бюджетних призначень на 95,1 млн гривень.

Ці гроші, відповідно до проекту документа, будуть спрямовані на страхування життя депутатів, підготовку ТЕО і будівництво житлових будинків для депутатів і співробітників апарату парламенту за адресою вул. Обсерваторна, 11 і в Нестеровському провулку, а також на інші цілі.

Передбачені витрати і на менш значимі цілі. Так, в Раді порахували, що на купівлю квітів їм необхідно 318 тис гривень, на скріпки, дироколи, точила - 94 тис гривень на рік, на серветки для моніторів - 10 тис гривень.

За інформацією видання, цей документ 17 квітня 2013 року було розглянуто на закритому засіданні регламентного комітету Ради.

"Дискусія була довгою, думки розділилися - в результаті документ був "прийнятий до відома" комітетом. Це означає, що остаточне рішення по ньому буде прийматися в сесійній залі", - розповів один з членів комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: