Ціни на золото будуть знижуватися ще 2-3 роки - Fitch

Четвер, 18 квітня 2013, 20:11

Рейтингове агентство Fitch очікує, що вартість золота буде знижуватися в найближчі два-три роки.

Про це сказано у повідомленні Fitch, передають "Вести экономика".

"Хоча ціни можуть відновитися швидше, якщо побоювання з приводу єврозони будуть зростати далі, наш базовий сценарій припускає падіння цін протягом найближчих двох-трьох років", - йдеться в повідомленні Fitch.

При цьому в рейтинговому агентстві зазначають, що витрати на виробництво для південноафриканських компаній ростуть значно швидше, ніж для інших, так як заробітна плата різко зросла, а видобуток трудомісткий.

Реклама:

Також великий вплив робить істотне зростання цін на енергоносії. В останні роки вплив цього чинника майже не відчувався, але зараз він буде набагато більш очевидним, так як ціни на золото впадуть.

"Російський Polyus Gold є хорошим прикладом. У компанії є більш якісні родовища золота, ніж у багатьох конкурентів, що дозволило стримати зростання середніх витрат виробництва до 8% в 2012 році", - вважають в Fitch.

Експерти рейтингового агентства не виключають того, що останнє падіння цін пов'язане з новинами про те, що Кіпр може продати значний обсяг золота, але дотримуються версії, яка пов'язує падіння зі зміною ставлення інвесторів до дорогоцінного металу.

Як повідомлялося, нещодавно уповільнення темпів зростання китайської економіки спричинило обвал цін на золото, що став максимальним з 1983 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: