"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Путіна вважають "митну" ідею Януковича ризикованою

Четвер, 18 квітня 2013, 16:31

Радник президента Росії Глазьєв виступає проти надання Україні спеціального статусу в Митному союзі.

Про це він сказав у ході парламентських слухань у Держдумі РФ, передає УНІАН.

Сергій Глазьєв вважає, що в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану має бути передбачено лише повноцінне членство й виступає проти надання спецстатусів для зацікавлених країн, зокрема України.

"Я не думаю, що вирішення цієї проблеми полегшить створення якогось проміжного статусу. Це процес дуже хворобливий у такій державі як Україна, де йде розтягування суспільства між європейським вибором і участю в нашому Митному союзі", - сказав Глазьєв.

Реклама:

Він вважає, що ідею інтеграції з Росією підтримує більшість громадян України, проте політична еліта орієнтована на європейський вектор інтеграції.

"У зв'язку з цим створення проміжних форм, що було запропоновано Януковичем свого часу, "3+1" - це ризикований хід, який дозволить нашим опонентам камуфлювати їхню відмову від участі в інтеграції", - сказав радник президента РФ.

За його словами, таким чином, буде заспокоєно громадську думку, але насправді проходитиме деінтеграція.

Як повідомлялося, за словами міністра закордонних справ України Леоніда Кожари, Україна в 2013 році хоче створити зони вільної торгівлі з Євросоюзом та Митним союзом.

Раніше директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ без вступу України в Митний союз.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що Україні варто розглянути можливість адаптації в законодавстві тих норм Митного союзу, які не суперечили б міжнародним зобов'язанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: