"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко прогнозує Україні зростання в рейтингу Paying Taxes

Четвер, 18 квітня 2013, 15:24

У Міндоходів є об'єктивні причини прогнозувати зростання позицій України в рейтингу податкових систем Paying Taxes-2014, який щорічно публікує Світовий банк у рамках загального рейтингу Doing Business.

Про це заявив під час робочої зустрічі з представниками Світового банку міністр доходів і зборів Олександр Клименко, йдеться у повідомленні відомства.

За словами міністра, кількість часу, необхідного для дотримання податкового законодавства, вже скоротилася до 300 годин (торік 490 годин) і наближається до середньосвітового показника (267 годин).

"Якщо за показником "оподаткування" позиції України в торішньому рейтингу Paying Taxes зросли на 18 пунктів, то за параметром "Міжнародна торгівля", на жаль, експерти Світового банку відзначили падіння позицій України протягом останніх 5 років. Ми маємо намір переломити цю тенденцію", - зазначив міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: