"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін "розіграв" Польщу щодо газопроводу "Ямал-2" - Коморовський

Четвер, 18 квітня 2013, 15:05

Стосовно меморандуму по газопроводу "Ямал-Європа-2" Росія "дещо розіграла" Польщу.

Про це в ефірі радіо RMF FM заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає "Укрінформ".

"Маю враження, що ми як держава були дещо розіграні в результаті медійної активності президента Росії", - заявив Коморовський.

На його думку, у таких справах слід бути спокійнішими і відповідати не емоційно, а говорити про свою зустрічну пропозицію.

Реклама:

Польський лідер зазначив, що ситуація з підписанням меморандуму призвела до іміджевих втрат для Польщі, але не втрат, якщо йдеться про реальну політику й економічні рішення. Він підкреслив, що цей меморандум є лише документом про наміри і не є формою, яка зобов'язує до якихось рішень, а лише до можливих шляхів дій.

Коморовський наголосив, що ситуація з меморандумом показала, що в Польщі немає єдиного центру прийняття політичних рішень у сфері енергетики. На його переконання, у країні не вистачає координації й обміну інформацією між окремими міністерствами.

Нагадаємо, 5 квітня російський "Газпром" оголосив про підписання з польським Europolgaz меморандуму про взаєморозуміння, документ передбачає реалізацію проекту "Ямал-Європа-2" через територію Польщі в напрямку Словаччини та Угорщини потужністю не менше 15 млрд куб. м газу в рік.

Однак президент Польщі Туск відмовився коментувати підписання меморандуму з "Газпромом", заявивши, що нічого про це не знає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!