Райффайзен Банк Аваль програв у суді 55 мільйонів

Четвер, 18 квітня 2013, 11:50

Райффайзен Банк Аваль програв у Вищому госпсуді справу за позовом компанії "Юкрейн Бізнес Солюшнз" і зобов'язаний виплатити їй 55,5 млн гривень в якості компенсації за втрачений прибуток.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу установи.

Як повідомляється, суперечка стосувалася низки об'єктів нерухомості в Миколаївській області, які банк ще в 2002 році отримав в заставу за кредитом, виданим зерновій компанії "Агроекспорт". Остання збанкрутувала в 2006 році. Її борг перед банком на той час становив 60 млн гривень. Проте в 2009 році ці приміщення були придбані ТОВ "Юкрейн Бізнес Солюшнз" у компанії "Консалтинг Плюс".

У Райффайзен Банку Аваль заявляють, що не давали згоди на такий продаж і не знають, на яких підставах здійснилася операція, пише видання.

Реклама:

З моменту банкрутства "Агроекспорту" заставне майно перебувало під охороною фірми, що найняв Райффайзен Банк Аваль. У 2011 році "Юкрейн Бізнес Солюшнз" звернулася до Господарського суду Києва з позовом про стягнення з банку 111,4 млн гривень. У таку суму в компанії оцінюють недоотриманий прибуток за договором з ТОВ "Дубль А" щодо надання йому послуг зі зберігання зерна.

Згідно з рішенням Господарського суду Києва від грудня 2012 року, позовні вимоги "Юкрейн Бізнес Солюшнз" були задоволені частково. Райффайзен Банк Аваль зобов'язали виплатити 55,5 млн гривень.

Як пише видання, в банку кажуть, що суд не визначив, в чому саме полягала неправомірність дій установи, а також зв'язок між діями банку і нанесеними збитками.

"Дійсність договору охорони і правомірність його укладення ніхто і ніколи не оскаржував, що доводить правомірність його укладення. Банк не давав охоронній компанії жодної вказівки про недопуск до заставних об'єктів представників "Юкрейн Бізнес Солюшнз", - зазначають у прес-службі Райффайзен Банку Аваль .

В установі також стверджують, що позивач ніколи не звертався до них з вимогами допустити його представників у складські приміщення. Однак суд не взяв до уваги аргументи банку про відсутність в його діях протиправної поведінки, а також не врахував той факт, що "Юкрейн Бізнес Солюшнз" не могла здійснювати операції по зберіганню зернових, оскільки не мала "статусу зернового складу та сертифіката на відповідність послуг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: