Ціна акції Apple опустилася нижче 400 доларів

Четвер, 18 квітня 2013, 09:01

Ціна акції компанії Apple в ході торгів на біржі NASDAQ 17 квітня впала нижче позначки в 400 доларів.

Востаннє таке траплялося майже півтора роки тому - в грудні 2011 року, пише "Лєнта.ру".

Згідно з повідомленням, після різкого падіння на початку торгового дня ціна акції компанії дещо зросла, і до закриття зупинилася на рівні 402,8 долара за акцію. Загалом, за день цінні папери компанії подешевшали на 5,5%. Таке падіння протягом одного дня стало максимальним з 24 січня, коли акції Apple втратили в ціні 12% після публікації квартального звіту компанії.

Як зазначає The Wall Street Journal, падіння котирувань акцій Apple 17 квітня відбулося після того, як був опублікований несприятливий фінансовий прогноз для компанії Cirrus Logic, яка постачає чіпи для продукції Apple, зокрема, для iPhone і iPad. Як вважають учасники ринку, це може спричинити за собою недостатньо високі продажі пристроїв Apple в наступні місяці.

Реклама:

Вартість цінних паперів Apple, у вересні 2012 року досягала 700 доларів за акцію, протягом останніх декількох місяців знижувалася. Основними причинами цього стало очікування нових продуктів компанії, загальне уповільнення її зростання, а також зросла конкуренція з іншими IT-гігантами, зокрема, з Google.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: